diumenge, 14 de juny del 2015

VIATGE A PARÍS 2015 (2)

Primera nit superada. Comportament correcte, tot i que alguns han dormit poc.
Esmorzem a les 8h i a les 9h estem agafant al metro cap al centre.
Ens proposen alguns anar a visitar les catacumbes de Denfert-Rochereau. Tot i que no estava previst ho arreglem  per satisfer els gustos de tothom: la mitad del grup es queden amb la Marta a veure les catacumbes; l’altra meitat anem al Jardins de Luxemburg, la Sorbonne, El Panthéon  i dinem a la encantadora place de la Contrascarpe.
A les 15h ens retrobem tots per pujar a la Tour Eiffel.  Aquest any es bat un record de pujada: 688 esglaons en 9:40 minuts!!!  El vertigen passa alguna mala passada i quatre es queden al segon  pis amb la Marta. Els més agosarats ens disposem a fer la cua (enorme, tot s’ha de dir) per agafar els ascensor i pujar a la sommet de la torre.  Val la pena. Arribem a dalt i París se’ns presenta com una maqueta de tonalitats grises matisades per l’ombra dels núvols, que sembla que es puguin tocar amb els dits. L’Àlex López m’ho comenta: “París és una ciutat grisa”, i la veritat és que té raó i des de 300 metres d’alçada es confirma.
La Vanesa li ha demanat la suadora al Max perquè el vent apreta aquí a dalt. SuperMax li deixa, ell no té fred mai (em recorda a algú). Fem fotos des del cim de París a un París que sembla de joguina. Ens sentim poderosos, però només es un miratge. El somni d’un il·luminat que es deia Eiffel i volia compartir els seus somnis amb nosaltres.
La nit és més tranquil·leta. Arribem a Etoil. Sortint del metro ens acull un Arc de Triomf impressionant (tot i que no és de construcció romana) i comencem a baixar pels Champs Elysées, fins als jardins de B. Franklin.
Arribem a la residència cap a les 23:30. Xerradeta de balanç del dia i presentació del dia següent: ens espera el palau de Versalles i els seus jardins, hem d’estar descansats!!!


Fins demà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada